Youtube arbetar med interaktivt originalinnehåll

Youtube

Interaktiva program kommer inte att vara ensamma på Netflix, det verkar som att YouTube också vill gå med i mode, och för detta utvecklar det en programmering som använder formatet att välja vad som händer nu.

Ben Relles kommer att vara ledare för denna nya division med fokus på interaktiva shower och live-specialerbjudanden, som rapporterats av Bloomberg, och det verkar som om alla är mycket glada över ämnet.

Chefen för den ursprungliga YouTube-programmeringen, Susanne Daniels, har kommenterat att de nu har nya verktyg och möjligheter att skapa och berätta interaktiva berättelser i flera lager, och hon är engagerad i upplevelsen av Ben, som också var chef för YouTube, att leda denna intressanta satsning.

Netflix, å andra sidan, fortsätter att insistera på formatet. Det började med Minecraft: Story Mode och var mycket framgångsrikt med sin Black Mirror spin-off, Bandersnatch. Program av denna typ kommer att fortsätta, och nu går de till överlevnadsserien You vs. Wild, med Bear Grylls i huvudrollen.

Alla vi som växte upp med böckerna Välj ditt eget äventyr noterar en viss likhet, och utgivaren av bokserien också, varför han stämmer Netflix för Bandersnatch, och troligen kommer följande att vara YouTube.

Om några veckor kommer YouTube att tillkännage nytt exklusivt innehåll, så det verkar som att striden mellan Google och Netflix bara har börjat.