Yelp förvärvar den tyska restauranggranskningsplattformen Restaurant-Kritik

Restaurang-Kritik

Yelp förstärker sin närvaro på den europeiska marknaden genom att förvärva Restaurant-Kritik, en Hamburg-baserad restaurangrecensionsplattform i Tyskland, som har ett gott rykte för kvaliteten på själva recensionerna, med mer än 330 000 recensioner av mer än 94 000 restauranger över hela Tyskland, som snart kommer att ingå i Yelp Germany-upplevelsen, enligt meddelandet, även om ingen information har lämnats om förvärvsavtalet sedan dess.

Den mest omedelbara förändringen av förvärvet kan ses i sidfoten på den tyska plattformen, där Restaurant-Kritik ist ein Projekt från Yelp Ireland Ltd anges.

Yelp vill klargöra att förvärvet inte innebär en specifik integration utan snarare vill ge möjligheten att Kritikers, det är Restaurant-Kritik-användare är kända, kan gå med i en global grupp av samarbetspartners.

Det visar också att de är nöjda med att göra det möjligt för dem att ansluta till Yelpers över hela världen med samma passion för att upptäcka lokala företag och ett åtagande att dela med sig av sina erfarenheter för att hjälpa andra konsumenter att hitta de bästa företagen runtom var de vill.

dom är.

Denna rörelse sammanfaller också samma dag som Groupon lanserade Pages, dess Internetkatalog som gör det möjligt för företag att ha sina egna sidor för att visa information, erbjudanden, användarrecensioner och andra data, som låtsas bli en direkt konkurrens från Yelp.

Minns också att den här veckan samarbetade Yelp med Hipmunk så att användarna kan göra hotellbokningar.