Yahoo samarbetar med Twitter för att få relevanta och personliga tweets till sin hemsida i USA

Yahoo samarbetar med Twitter för att få relevanta och personliga tweets till sin hemsida i USA

Marissa Mayer tillkännager genom Yahoo-bloggen associeringen med mikrobloggtjänstnätverket Twitter för att få relevanta och personliga tweets till användare via portalens huvudsida, både i dess stationära version och i mobila enheter. Införlivandet av detta nya innehåll kommer att implementeras under de kommande dagarna för alla användare i USA och kommer att följa med nyheterna som erbjuds på samma huvudsida.

Tidigare i februari månad i år lanserades redesignen av hemsidan med fokus på anpassning och modernisering av hemsidans gränssnitt. Med den rörelse som tillkännages idag är den avsedd att ge större vikt till huvudsidan, som fungerar som ingången till andra tjänster som Yahoo erbjuder.

Dessutom betraktar portalen i sig Twitter som en informationskälla, där man kan få direktuppdateringar från politiker, kändisar, media och andra källor i realtid, vilket gör det möjligt för användare, förutom att bli bättre informerade, att upptäcka relevanta användare för dem som kan följa via Twitter.

Detaljerna i affären har inte avslöjats.

Goes: Officiellt tillkännagivande från Yahoo