yahoo messenger

Yahoo Messenger Japan stänger sina dörrar i mars

Yahoo Messenger

De senaste nyheterna som vi har läst relaterade till Yahoo har fått oss att tro att allt är nytt och förbättringar i tjänsten: presentationen av News Digest-appen för iOS, premiären av två nya onlinetidningar … men inte alla dess tjänster har samma Framgång eller framsteg på samma sätt: vi läser i TNW att den japanska budbärartjänsten Yahoo Messenger Japan stänger sina dörrar den 26 mars.

Det officiella tillkännagivandet, som publiceras på denna sida (på japanska), förklarar att Yahoo Messenger-tjänsten inte kan konkurrera med antalet Messenger- eller Line-användare i Japan, med den senare som har mer än 50 miljoner registrerade användare idag. För sin del håller Yahoo på att omdirigera sina användare till Kakao Talk, ett koreansk meddelandeprogram som också fungerar i Japan och tidigare samarbetat med Yahoo för att marknadsföra och utöka tjänsten.

Å andra sidan är inte allt ett misslyckande för Yahoo i förhållande till tjänstens popularitet i Japan, eftersom webbplatsen Yahoo.co.jp överraskande nog är den mest besökta portalen inom landet och ett av de företag som har mest inflytande .

För sin del fortsätter Line sin ostoppbara väg och registrerar hittills 5 miljoner nya användare var tredje vecka. Följ Line ångra på detta sätt andra messenger-applikationer?