Yahoo lanserar tvåstegsverifiering och applösenord

Yahoo

En av de saker som ska komma ihåg i år 2013 är för de insatser som de olika internettjänsterna har gjort för att skydda användardata mot attacker. Det är därför vi redan borde vara bekanta med begreppet tvåstegsverifiering, som just har kommit till Yahoo, som de meddelade på sin egen blogg.

Denna åtgärd är mer fokuserad på åtkomst från webbläsaren till skrivbordet, så för att ge skydd till din tjänst via mobila enheter har de skapat vad de kallar ett applikationslösenord, ett automatiskt genererat tillfälligt lösenord som gör det möjligt att länka Yahoo-kontot till varje mobil enhet för att använda de installerade Yahoo-mobilapplikationerna.

Konceptet är som följer, användaren vill länka en specifik terminal, så från sitt Yahoo-konto på skrivbordet skapar du ett applikationslösenord för att ange applikationen eller Yahoo-applikationerna som han har installerat på sin egen terminal. Om du sedan vill binda en annan terminal måste du skapa ett nytt applikationslösenord. Om de vill återkalla en viss terminal på grund av att den har stulits eller försvunnit eller för något annat kan användaren utföra den från sitt eget Yahoo-konto. Att överväga

På detta sätt lägger Yahoo också till utbudet av ytterligare säkerhetsfunktioner, vilket också omfattar användningen av olika mobila enheter, vilket kommer att ge mer säkerhet för användarna själva.