Yahoo förvärvar SkyPhrase, Natural Language Processing Technology Startup

SkyPrase

Intresset för att ha naturlig språkbehandlingsteknik ökar varje dag, eftersom detta gör det möjligt för teknikföretag att erbjuda användarna möjlighet att naturligt skapa instruktioner som kan förstås av deras applikationer och tjänster. Yahoo vill inte vara kvar i denna nisch heller, så det har äntligen lanserats genom att förvärva SkyPhrase, en start som enligt vissa medier utvecklade en teknik som gör det möjligt att hantera naturliga frågor online som liknar Wolfram Alpha eller Siri.

För närvarande finns det bara ett kort uttalande på Yahoo Labs-bloggen, även om de på den officiella SkyPhrase-sidan visar sin glädje över att vara en del av Yahoo Labs som ett företag som delar sin vision att information och tjänster via Internet skulle vara mycket mer kraftfull och lättare att använda om människor kunde berätta för datorer vad de vill uppnå genom att använda naturligt språk, vars teknik skulle göra det möjligt för datorer att förstå mänskligt språk mer komplex och exakt än någonsin.

Detaljerna i affären har ännu inte offentliggjorts officiellt, men teamet för fyra personer kommer att ingå i Yahoo Labs-teamet i New York. The Verge tillägger att tidningen Forbes rapporterade förra året att SkyPhrase hade lyckats få sin teknik att fungera tillsammans med GMail såväl som Twitter, så att användarna kunde få resultat eftersom sökningar hade fler variabler, sökningar som Siri skulle vara komplexa att förstå. TechCrunch angav också att det hade utvecklat två applikationer, en för att enkelt se fotbollsstatistik och den andra för att integreras med Google Analytics.

I vilket fall som helst är det steget från Yahoo att gå in på marknaden för språkbehandling av språk, vilket förr eller senare kommer att gynna användarna av deras tjänst.