Yahoo avslog enligt uppgift flera inköpserbjudanden den här månaden

yahoo-logotyp

I början av december förra året upprepade vi redan de möjliga steg som Yahoo skulle ta som ett resultat av den dåliga situation som den genomgår.

Tja, idag upprepar VentureBeat rapporter baserade på källor som är bekanta med ärendet, som har velat vara anonyma, att Yahoo skulle ha fått flera viktiga erbjudanden att köpa sina huvudsakliga tillgångar den här månaden, men företaget har valt att motstå dem för tillfället och vänta att visa räkenskaperna den 2 februari, där han hoppas få reda på aktieägarnas reaktion efter att ha presenterat dessa siffror.I den meningen har företaget själv inte velat kommentera det, men förr eller senare måste det fatta ett beslut, eftersom investerarnas främsta rädsla är att företaget kan förlora mer värde jämfört med konkurrensen.

Av den anledningen pressar investerare på direktförsäljning av företaget, bland dem investerare som försöker driva företaget att auktionera sin huvudaktivitet så snart som möjligt.

För närvarande finns det ingen formell försäljningsprocess, enligt en av källorna, även om Yahoo skulle ha svårt att fortsätta att undvika denna process över tid, särskilt innan de som investerare genomför.