Xiaomi kan förbereda sig för att starta en bärbar dator

Redmi Note 2

Under de senaste timmarna har ett rykte upprepats av Bloomberg som hävdar att Xiaomi (den välkända kinesiska smarttelefontillverkaren) skulle kunna förbereda sig för att lansera en bärbar dator för att starta fullt ut på denna marknad.

Från Bloomberg bekräftar de att den kinesiska tillverkaren skulle ha kontaktat Samsung, ett företag som enligt rykten skulle kunna bli ansvarig för tillverkning av minneskretsar och till och med dataskärmar.

Trots att ytterligare information om de tekniska egenskaperna hos denna påstådda Xiaomi-bärbar dator är okänd just nu, säger Bloomberg-källor (som har begärt att vara anonyma) att enheten skulle vara redo för marknadsföring under första kvartalet nästa år.

Specifikt indikerar Bloomberg att vi stod inför en dator som Xiaomi förväntade sig tävla med enheter som MacBook Air eller Lenovo ThinkPad.

Det råder ingen tvekan om att vi står inför en serie riktigt intressanta rykten.

Under de senaste åren har Xiaomi har lyckats bli ett företag med globalt erkännande Tack vare kommersialiseringen av medelstora mobila enheter med premiumfinish och överkomliga priser, kommer tillverkaren att sträva efter att göra detsamma på datormarknaden.

När det gäller Samsung kan strategin vara goda nyheter, sedan företaget skulle stärka sin verksamhet med tillverkning av komponenter för tredje part.

För tillfället måste vi vänta med att se hur dessa rykten materialiseras.

Källa: Bloomberg