WordsEye, för att skapa bilder av alla slag med hjälp av naturligt språk

WordsEye

Trots att den nuvarande tekniken tillåter oss att representera allt vi kan tänka oss att använda en dator är det nödvändigt att ha komplex kunskap för detta. Men tänk om vi kunde skapa bilder helt enkelt genom att beskriva vad vi vill se? Detta är målet för WordsEye, ett webbverktyg som låter oss skapa vilken bild eller inställning som helst med hjälp av naturligt språk.

Målet för WordsEye-chefer är att underlätta skapandet av bilder för alla som inte har nödvändig kunskap för att använda specifika design- och modelleringsverktyg. Det råder ingen tvekan om att de har lyckats, och det är att genom att använda deras webbapplikation kan vi ge liv åt alla typer av 3D-bilder som beskriver vad vi vill skapa. Det är viktigt att notera att det just nu är i beta-fas och att det bara fungerar på engelska.Detta betyder dock inte att det inte är den mest intressanta nyheten. Som du kan se i videon som vi visar dig senare är driften av WordsEye ganska enkel: vi måste bara beskriva vad vi vill representera och resultatet kommer att bli omedelbart framför våra ögon. Tack vare tekniken bakom WordsEye, appen kan förstå exakt det resultat vi vill få, identifierar både namnet på objektet som ska skapas och dess egenskaper och platsen där det ska placeras.

Som vi säger, WordsEye är i beta, även om det är möjligt att begära åtkomst via webben. Dessutom arbetar dess skapare med en version av applikationen för iOS och Android. Därefter lämnar vi dig en videodemonstration av resultaten som vi kan få med WordsEye:

Länk: WordsEye.