WordPress släpper version 4.2.3 för att åtgärda större sårbarheter

WordPress_logo

WordPress har meddelat lanseringen av version 4.2.3 som en säkerhetsversion för alla tidigare versioner, uppmanar de användare som har WordPress installerat på sina servrar att uppdatera till den senaste versionen omedelbart, något de kan göra direkt från avsnittet med uppdateringar till ledningen panelen för dina WordPress-installationer, även om de webbplatser som stöder automatiska uppdateringar i bakgrunden redan börjar ta emot den nya versionen.

Anledningen till den omedelbara uppdateringen är att den nya versionen fixar en kritisk sårbarhet som gör att webbplatser kan äventyras genom att injicera kod och påverka användare.

Exakt, WordPress indikerar att versionerna av WordPress 4.2.2. och tidigare påverkas av en sårbarhet över skriptskript som gör det möjligt för användare med medarbetare eller författarroller att kompromissa med en webbplats. Förutom den nämnda sårbarheten är en annan sårbarhet också fixad som gör det möjligt för alla användare med prenumerationsbehörighet att skapa utkast via Quick Draft.

Den nya versionen av WordPress fixar också cirka 20 buggar som finns i version 4.2, som nämns i ändringslistan för den nya versionen. WordPress tackar källorna som har hittat svagheterna för att vara ansvariga och ha kontaktat teamet internt för att lösa säkerhetsproblem.