Wizard Academy, ett Virtual Reality-spel som använder Google Cardboard … och mer

Propuesta de Realidad virtuell "avanzada"

I de flesta virtuella verklighetsspel som vi försöker med vår Google Cardboard måste vi fokusera på målen för att kunna interagera med dem.

Det är till exempel möjligt att stirra på sjuka nervceller inuti en hjärna för att förstöra dem, eller titta ner efter föremål för att samla dem, eller peka på den väg vi vill gå … naturligtvis kan vi också använda sidomagneten som klick Men vi fortsätter att känna brist på något annat.

Nu föreslår företaget realiteer.com något nytt: skapandet av en slags affisch som spelaren måste sätta framför Google Cardboard så att spelet känner av både handens position och de rörelser vi gör (hoppar, till exempel) .

Mobilen kommer att ta ansvar med sin kamera för att fokusera på affischen och upptäcka dess position och därmed få den information som spelet kommer att behöva för att tolka rörelserna. Om vår Google Cardboard täcker kameran på mobilen fungerar inte projektet.

Avancerat virtuellt verklighetsförslag

Affischen, som kan köpas för 10 dollar, kan också göras hemma och på webben förklarar de processen som måste följas.

Med den här metoden är det möjligt att spela Wizard Academy, ett spel som de presenterar i androidpolice med videon som vi lämnar dig här:

Det är inte det första spelet som detta företag gör med sin teknik, men det är det mest sofistikerade, redan tillgängligt på Google Play och iOS för de modigaste.