Windows 10 kommer att kunna blockera din dator om den upptäcker att du inte står framför den

Imagen: windowscentral.com

Bild: windowscentral.com

Hos Microsoft verkar de vara mycket fokuserade på säkerheten för användarna av deras operativsystem. Som ekade från Windows Central arbetar datorgiganten med en funktion i Windows 10 som Det kommer att blockera din dator om den upptäcker att du inte står framför den.

Trots det faktum att Microsoft hänvisar till den här funktionen som Windows Goodbye, har Windows Central-teamet angett att det kommer att kallas Dynamiskt lås så snart den är tillgänglig i den slutliga versionen av operativsystemet. Funktionen vi pratar om kompletterar Windows Hello, som introducerades av företaget för några år sedan. I grund och botten kunde en sådan lösning ersätta lösenord genom att skanna användarnas ansikten med hjälp av webbkamera.

Nu, Dynamic Lock fungerar i omvänd ordning. Trots det faktum att dess exakta funktion är okänd just nu verkar allt tyder på att utrustningens kamera används för att upptäcka att användaren rör sig bort från den och blockerar den för att hindra andra från att få tillgång till vår information. För att undvika besvär för användarna, Dynamic Lock det kommer att hålla skärmen aktiv en kort stund innan den låses.

Naturligtvis är det ett helt valfritt alternativ, så varje användare kan bestämma om de vill dra nytta av dess fördelar eller inte. Förmodligen kan alla användare som tar sin integritet på allvar inte känna sig bekväma att veta att kameran hela tiden tittar på deras rörelser. Som alltid kommer vi att hålla ett öga på utvecklingen av denna funktion.

Källa och bild: Windows Central.