Wikipedia testar funktionen för att se andra artiklar utan att lämna sidan

https://www.mediawiki.org/wiki/Beta_Features/Hovercards

Wikipedia är full av referenser till andra webbplatser, miljontals länkar till källor, till innehåll som vi kan konsultera för att utöka information om praktiskt taget alla ämnen. Nu visar de i sin betaversion en funktionalitet som kan hjälpa till att fortsätta konsultera innehållet utan att lämna Wikipedia, popup-fönster som liknar det som visas i skärmdumpen nedan som öppnas när vi klickar på en länk som pekar på en annan Wikipedia-sida.

De är HoverCards, informationskort, med en bild och en beskrivning, som ingår i listan över betafunktioner som de meddelar på www.mediawiki.org/wiki/About_Beta_Features/es och som kan implementeras i alla Wikimedia-wikier, inklusive Wikipedia.

För att testa det måste vi identifiera oss i Wikipedia (inloggningslänk längst upp till höger) och klicka på beta-länken. När detta är gjort kommer vi att se en lista över de funktioner som vi vill aktivera, vilket är nödvändigt att välja rutor för informationsinformation för att se de beskrivna popup-fönstren.

Samtidigt kan du aktivera den visuella sidredigeraren, multimediavisaren, ett nytt sökfält … funktioner som fortfarande testas, i hopp om att de någon dag mognar för att få en plats i huvudversionen av världens största uppslagsverk.