WhatsApp testar redan sin version för iPad

Whatsapp

En av de mest efterlängtade versionerna av WhatsApp är redan på väg, så de som föredrar att använda appen från sin iPad kommer snart att kunna göra det.

Facebook har äntligen funderat på att utvidga fördelarna med WhatsApp till iPad, men just nu är versionen i ett tidigt skede. WABetaInfo-teamet har kunnat testa appen och nämner några intressanta detaljer som redan syns i den här versionen.

Tydligen kommer vi att hitta samma funktioner som WhatsApp har lanserat för iOS-användare, men utnyttjar iPad-funktionerna. Användare kan till exempel välja att använda appen i liggande läge, använda Touch ID för att låsa den och dra nytta av huvudfunktionerna för att kommunicera med sina vänner eller kontakter.

Kanske är det en liten förändring i fördelningen av egenskaperna, eftersom iPad-skärmen ger tillräckligt med utrymme för en mer flytande design, till exempel har chatt- och samtalsskärmen delad vy, vilket gör att du alltid kan se kontakterna eller detaljerna i samtalen.

Men med tanke på att den här versionen testas i ett av dess första steg kan vi förvänta oss att de ändrar sin dynamik tills vi hittar balansen som gör att vi kan njuta av alla dess funktioner och dra nytta av det bästa av iPad.

De som vill prova de första betaversionerna av WhatsApp för iPad måste gå med i programmet till betatestare, med TestFlight, med hänsyn till att det finns begränsningar för antalet användare som kan delta. Resten måste vi vänta med att se den stabila versionen.

Ändå är det utmärkta nyheter eftersom vi inte behöver lita på tricks baserade på WhatsApp-webbversionen för att använda tjänsten från iPad, men vi kommer att ha en inbyggd app.