WhatsApp kommer att stödja animerade klistermärken och växla till officiella emojis i väljaren

whatsapp-730x486

WhatsApp-meddelandetjänsten, som ägs av Facebook Inc, arbetar med att implementera en serie innovationer i sin tjänst för att erbjuda mycket roligare och visuella upplevelser.

I den meningen, som de påpekar sedan dess WABetaInfo, en av de nyheter som användare av den populära messenger-tjänsten snart kommer att se, kommer att vara stödet för animerade klistermärken. Det händer så att WhatsApp redan provat de animerade klistermärkena för en tid sedan, men det stoppade utvecklingen, även om det nu återvänder för att återuppta denna möjlighet.

Tanken är att användare kan lägga till animerade klistermärken i konversationerna där de deltar på samma sätt som de lägger till de statiska klistermärkena, med skillnaden att de animerade klistermärkena alltid kommer att vara i full rörelse utan behov av interaktion från användarna, tvärtom till vad som händer med animerade GIF.

Animerade klistermärken och nya emojis i emoji-plockaren

Klistermärkena kommer att finnas tillgängliga via förpackningar och tredje part får också utveckla egna animerade klistermärken för WhatsApp. De animerade klistermärkena kan läggas till från både Android- och iOS-applikationerna, även om de också kommer att synas från WhatsApp-webbversionen.

Förutom de animerade klistermärkena vill WhatsApp också ändra stilen på emojis som finns i elementväljaren, vilket gör det möjligt att integrera klistermärken och emojis till bilderna av de officiella emojierna, så att användare senare kommer att sluta använda de platta emojierna som klistermärken för att istället använda officiella emojis.

Detta är två av de nyheter som har varit kända de senaste dagarna och som för närvarande inte är tillgängliga även för deltagande användare av betaversioner, även om tiden när de släpps inte är känd, bör det inte ta lång tid. , även om det är, för detta, som alltid, måste användarna alltid ha den senaste versionen.