WhatsApp förhindrar att skärmdumpar av chattar tas

WhatsApp

WhatsApp utvecklar en funktion som hindrar användare från att ta skärmdumpar av chattar.

För närvarande testas denna dynamik i betaversionen för Android och beror på vissa krav för att den ska vara effektiv. Som nämnts i Wabetainfo måste användaren först ha aktiverat autentiseringstjänster.

När denna process har konfigurerats blockeras möjligheten att ta skärmdumpar. Det är en konstig kombination av funktioner, men det låter oss redan veta att WhatsApp-teamet anser att skärmdumpar är ett hot mot användarnas integritet och arbetar på en lösning.

Även om dessa typer av lås inte alltid är effektiva, eftersom användare letar efter andra sätt att fånga vad som visas på skärmen, lyckas det avråda många av dem. Olika appar har länge använt den här typen av skydd, och det är en bonus som användarna uppskattar.

När det gäller WhatsApp vet vi inte hur det kommer att implementeras i den slutliga versionen, eftersom det går igenom en testperiod, men den här dynamiken som den hittills föreslår kommer inte att vara praktisk och ge många klagomål från användarna.

Å andra sidan är det mer genomförbart att det tillämpas först i versionen av WhatsApp för iOS, eftersom användare har funktionerna Touch ID och Face ID.