WhatsApp erbjuder redan end-to-end-kryptering i sin Android-applikation

WhatsApp

En av de aspekter som har kritiserats mest för mobilmeddelandetätverket WhatsApp har varit den dåliga säkerheten som erbjuds av sina mobilapplikationer, något som börjar förändras tack vare alliansen med Open Whisper Systems, utvecklare av Signalapplikationer. , RedPhone och TextSecure.

Från den senaste uppdateringen av Android-applikationen kommer användare av detta system som standard att ha stark end-to-end-kryptering i vår kommunikation, tack vare implementeringen av TextSecure-protokollet i applikationen, enligt Open Whisper Systems själv meddelar i ett blogginlägg, där det klargörs att kryptering ännu inte är tillgänglig för gruppchattmeddelanden eller delat media, något som kommer i framtida versioner.

Open Whisper Systems påstår sig ha arbetat det senaste halvåret med WhatsApp och lärt sig mycket genom processen att implementera TextSecure-protokollet i skala hundratals miljoner användare och känner sig glada för vad de har lärt sig i nämnda implementering, vilket kommer att tjäna dem till framtida designbeslut, att kunna ta denna erfarenhet att inkludera i de integrationer som de kommer att genomföra med andra företag och produkter i framtiden.

På detta sätt kommer konversationer mellan WhatsApp att bli säkrare och erbjuda säkerheten för konversationer på nivå med andra meddelandeprogram som Cryptocat, Silent Text eller Telegram. Nu återstår det att se om denna implementering når iOS och andra mobilapplikationer eller om de bara kommer att finnas kvar i mobilapplikationen för Android. I vilket fall som helst är det ett bra steg framåt.