Whatsapp Business för iOS är nu tillgängligt i Spanien och andra länder

whatsapp-affärer

WhatsApp har två versioner, den som vi dödliga använder för att berätta skämt till familjen, och den som företag använder för att kontakta sina kunder. Den senaste versionen har länge bara funnits på Android, men i april har den redan sett ljuset på iOS.

De app för iPhone Hjälper småföretagare att nå sina kunder med smarta telefoner, med profiler inklusive beskrivning, e-post, adress och webbplats, samt meddelandeverktyg för kundkommunikation, såsom automatisk hälsning, snabba svar och meddelanden om frånvaro. Vi kan också använda den från datorn, organisera och filtrera chattar … hur som helst, tydligen finns det redan 5 miljoner kommersiella kunder.

Whatsapp Business Välkommen på iPhone

Under mars sågs testappen i Mexiko, men nu finns den redan officiellt tillgänglig där, liksom i Spanien, Brasilien, Tyskland, Indonesien, Indien, USA och andra, även om den förväntas utvidga listan under de kommande dagar (du kan kontrollera om den är tillgänglig i ditt land genom att söka i appbutiken).

Det ursprungliga målet var att erbjuda en kommunikationsdörr mellan företag och kunder i områden där det inte finns mycket anslutning till Internet, där människor använder mobiltelefonen mycket mer än datorn, även om det verkar som den gradvis expanderar för alla typer av marknader. .

Om affärsmodellen: Whatsapp debiterar användare när de har en stor begäran om meddelanden via Business API, vilket gör det klart att även om den normala versionen är gratis, kommer affärsversionen också att vara gratis om det är liten efterfrågan. När företag som telefonoperatörer börjar tillämpa det kan de börja debitera dig miljoner för att erbjuda en sådan utbredd kommunikationsplattform runt om i världen.

Tanken är att till och med släppa en version för iPad, som det har sett i koden, vilket skulle hjälpa till att bättre hantera förfrågningarna utan att vara beroende av en dator.