Weye, en ny Android-applikation för att överföra livevideo från YouTube

captura-52

Ustream, Livestream, Google Hangouts, Bambuser, UTrailMe, Stre.am, periscope … det finns många applikationer som låter dig sända livevideo, och idag har vi en ny på Android som integreras perfekt med vår YouTube-kanal.

Detta är Weye, en gratis applikation (den kostar 0,99 euro), som vårt Google-konto som är kopplat till YouTube behöver, eftersom det är plattformen där videorna kommer att sparas när de har spelats in.

Med möjligheten att publicera länkarna till sändningen inom Twitter måste vi bara skapa en ny session och börja spela in med den röda ikonen som är tillgänglig, för att kunna avgöra om sändningen kommer att vara offentlig (länken kommer att publiceras), inte listade (De som får länken kommer att kunna se den) eller privat (endast emittenten kan se den).

Efter själva YouTubes drift kommer alla inspelade videor att vara synliga efter slutet av sändningen, så att de också hålls på mobilen, vilket gör att vi kan registrera vår aktivitet i direktsändningar.

Född i Spanien berättar dess VD, Enrique Baeza, att de redan förbereder nya funktioner som gör det möjligt att anpassa inspelningen live och därmed vill skilja sig från andra verktyg som redan finns i samma kategori.