Wetransfer köper designbyrå

vi överför

Wetransfer är en av de mest använda plattformarna över hela världen för att skicka stora filer utan att ta upp e-postutrymme eller tvinga någon att öppna konton någonstans.

Dess användning är extremt enkel: vi laddar upp en fil på din webbplats och delar den genererade länken så att vem som helst kan ladda ner den. Det finns inga komplexa former eller användargränssnitt som behöver mycket träning.

Ändå verkar det som om nyheter kommer i Wetransfer, och de är relaterade till designen av applikationen eller anpassningen som görs mellan premiumkontona: de har köpt en designbyrå och tänker lansera nya stationära versioner som utnyttjar den här nya talang.

De rapporterar det på sin blogg: de köper byrån Present Plus, närvarande i London och Amsterdam, redan ansvarig för olika projekt inom WeTransfer (till exempel dess iOS-app) och fokuserade nu på att förbättra det visuella utseendet på de olika versionerna av Wetransfer.

WeTransfer värderas för närvarande till 200 miljoner dollar. Redan förra året fick den 25 miljoner investeringar, pengar som behövdes för att upprätthålla och utveckla en struktur som skickar mer än 85 miljoner filer varje månad, främst video- och marknadsföringsmaterial mellan myndigheter.

Det är inte lika sofistikerat som Dropbox eller Google Drive, men just den enkelheten gör den så framgångsrik över hela världen.