Webbplatser som IMDb bör omedelbart dölja skådespelarnas ålder om de vill

imdb-pro

IMDb Pro, en av de tjänster som berörs av den nya lagen

En jury i Kalifornien bestämde att underhållningssajter som drar nytta av specialiserad artistinformation, bland annat personliga detaljer om skådespelare, skulle eliminera eller avstå från att publicera skådespelarnas åldrar om den senare kräver det.

Naturligtvis är det inte ett infall, det finns en anledning till allt: att mildra arbetskraftsdiskriminering eftersom det, som på många andra områden, men i mindre utsträckning, inte finns några få begåvade arbetare som vänder ryggen mot film och TV för inte uppfyller en ideal ålder.

Och är det för dem som inte vet att webbplatser som IMDb inte bara samlar in slående information från filmkritiker eller grundläggande data från skådespelare utan också underlättar tillgången till CV och kontaktinformation för personer i sektorn, något som krävs vanligtvis värdefulla premiumkonton .

Så det blir ett tveeggat svärd, eftersom det blir enklare att ansluta människor och jobbhistorik för potentiella erbjudanden, men deras jobbmöjligheter kan påverkas av en grundläggande detalj.

Det är vad den nyligen utfärdade lagen AB-1687 påstår, som kommer att träda i kraft den 1 januari 2017.

Det finns faktiskt också de som är emot det eftersom de tror att det kränker till och med yttrandefriheten och att det kan skapa prejudikat när det gäller ny censur, med vissa oegentligheter och tvetydigheter till förmån för webbplatser som kanske publicerar information om dem . den här typen – till exempel påverkas inte nyhetssajter.

Fullständig information tillsammans med officiella kommentarer publiceras i en anteckning i The Hollywood Reporter.