Waymo, Googles autonoma bilar, har redan en Android-app

waymo app

Waymo har lanserat sin app på Google Play Store, vilket gör det klart att de utvecklas nog för att snart kunna börja beställa autonoma taxibilar.

Företaget lanserade officiellt sin första autonoma kommersiella taxitjänst i städerna kring Phoenix i slutet av förra året, och för att beställa dessa bilar var det nödvändigt att använda en privat länk som kom via e-postinbjudan. Nu kan vem som helst ladda ner appen och lägga till sina namn i den växande väntelistan, så att de kan börja använda ett slags Uber för sådana bilar.

Den mycket långsiktiga idén (väntetiden kan vara år beroende på var användaren bor) är att erbjuda en kommersiell taxi som begär tjänsten via appen, och de är redo att ta emot ett mycket större antal passagerare än den nuvarande. När användaren accepteras på väntelistan kan de begära resor i applikationen och göra sin första resa.

Waymo driver endast sin affärstjänst i städerna Chandler, Mesa, Tempe och Gilbert i Arizona, och bilar är inte tillgängliga för de allra flesta människor som bor i dessa samhällen, så andelen användare som gillar appen är väldigt liten . Det verkar faktiskt att det totala antalet personer som åtnjuter tjänsten är mindre än tusen, även om inga detaljer har specificerats i detta avseende.

Med tanke på den begränsade omfattningen av den här nya appen är det vettigt att det inte finns någon version för iOS-användare, de måste vänta tillsammans med 99,9999% av världens befolkning.