Wallapop now has its own mobile payment service, Wallapay

Wallapop har nu sin egen mobila betaltjänst, Wallapay

Wallapop har nu sin egen mobila betaltjänst, Wallapay

Wallapop har nu sin egen mobila betaltjänst, Wallapay

Med Wallapay vill Wallapop komma in i den alltmer överbelastade sektorn för mobilbetalningar.

Wallapop har blivit ett av de bästa alternativen för begagnad köp och försäljning; genom att fokusera på att skapa en lättanvänd mobilapp, där vi kan hitta allt vi behöver, eller sälja den om vi inte längre vill ha den.

Den här tjänsten har visat sig vara så populär att även giganter som Facebook har försökt kopiera den. Detta kan dock bara vara början för Wallapop; särskilt när det gäller penningöverföringar.

Wallapop gör pengaröverföringar

Hittills har Wallapop bara tjänat till att ansluta två främlingar; som en slags virtuell gatumarknad, som den definierar sig själv. Låter dig lägga upp annonser med beskrivningar, foton, priser och plats; Resten av processen utförs av användarna själva.

En ny uppdatering i iOS-versionen har dock avslöjat att Wallapop vill gå längre; som vill delta i försäljningen och köpet genom att underlätta penningöverföringar. Så är född Wallapay, Wallapops betaltjänst.

Det finns inte mycket information om det ännu, vi har bara några skärmdumpar som delas av nätverket; men det räcker för att ge oss en uppfattning om vad vi kan erbjuda. Idén är enkel, istället för att behöva gå med pengar för att plocka upp den artikel vi letar efter, vi kan betala direkt med mobilen.

På detta sätt blir transaktioner säkrare och direkta, inget behov av prutning i sista minutenSäljaren kommer att få auktorisation för betalning och var och en går sin egen väg.

Hur Wallapay fungerar

Wallapop ta bort en provision som sträcker sig från 0,99 till 6,99 beroende på belopp som ska överföras; Provisioner börjar vid 40 och går upp till 500. Det är oklart vad som händer med överföringar över 500, även om det är fullt möjligt att detta är gränsen för tjänsten.

För att betala med Wallapay måste vi introducera vårt kreditkort; något ganska enkelt och i linje med andra liknande tjänster. Å andra sidan, om vi ska sälja och vi vill erkänna Wallapay, måste vi konfigurera vårt konto med ett bankkontonummer.

Wallapop presenterar Wallapay som ett sätt att se till att vi har att göra med betrodda användare; För företaget och tjänsten är det säkert ett viktigt steg, men frågan är hur många av dess användare som vill använda den. För närvarande når den bara iOS-användare, utan nyheter för Android-versionen.