VOYO, en enhet för att visa bildata på mobilen

captura-123

VOYOMOTIVE är företaget som ansvarar för VOYO, en enhet som härrör från fyra års arbete och vars detaljer vi redan kan se i kickstarter.

Det är en anordning som ansluter till vilken modern bil som helst för att få data om dess drift, skicka information till mobilapplikationer så att det är möjligt att få en diagnos av ett specifikt problem eller helt enkelt övervaka en fordonsflotta från en enda panel.

Den ansluts till OBD-II-porten för att ständigt samla in data av alla slag: motorstatus, elektriska fel, fordonsutsläpp, insprutning, motorns luftintag … sedan 1996 har OBD II varit ett lagligt krav för nya bilar. I USA gick jag in Europa några år senare, som du kan se på Wikipedia.

När du är ansluten, skicka informationen till mobilen via Bluetooth, och därifrån kommer den att skickas till VOYOMOTIVE-molnet för att generera nödvändiga rapporter, vilket är ett bra alternativ för flottans hantering.

De har redan testat det med mer än hundra framgångsrika bilmodeller och håller på att avsluta iOs-versionen för att leverera de första enheterna i februari nästa år (på drygt tre månader). Affärsmodellen bygger på abonnemangsplaner på 30 dollar, men det är möjligt att köpa en obegränsad plan för livet för endast 100 dollar.