Vodio, en mobilapplikation specialiserad på upptäckt av videor på webben, når Android-plattformen

Vodio

Vodio är en mobilapplikation som presenterar sig som den personliga kuratorn för videor, eftersom den spårar de videor som användare publicerar på sociala medier såväl som från andra källor, för att kategorisera dem och erbjuda dem genom sina olika kanaler, där de också har tagit hänsyn till redogöra för användarnas smak och preferenser. Visades i början av 2012 för iPad och senare i augusti för iPhone, som vi redan nämnde, når den nu Android-plattformen, tillgänglig för version 3.0 eller högre, även om de senare släpper en annan version för Android 2.3-terminaler och framåt.

För närvarande, enligt Vodio, har användare sett mer än en miljon timmar av innehåll, fördelat på mer än 30 miljoner videor. Tack vare investeringen på 800 000 dollar från en serie investerare kommer de dessutom att kunna utöka sitt team som utvecklar algoritmen, och dessutom kommer de att försöka öka sin konsumentbas.

Versionen av Vodio för Android upprätthåller praktiskt taget samma funktioner som versionerna av iOS, vilket möjliggör reproduktioner av videor i helskärm, med möjlighet att ha kontrollerna på skärmen, även känna till informationen om själva videorna och till och med med möjlighet att dela dem på sociala plattformar. Genom att länka profilerna för sociala nätverk, förutom att erbjuda personliga rekommendationer, tack vare dess algoritm som ständigt lär sig av användare med interaktioner i själva applikationen och preferenser på sociala nätverk, tillåter det också användare att få videor från dessa plattformar.

Som i iOS-versionen har Vodio för Android-versionen också ett avsnitt där du kan lägga till de videoklippen som ska visas senare.

Länk: Vodio på Google Play