Vodafone köper ONO för att få sitt fiberoptiska nätverk (för hälften av vad WhatsApp är “värt”)

vodafone

I denna nyfikna värld av siffror har Vodafone just meddelat köpet av ONO för 7,4 miljarder euro, ett mycket förväntat drag för de av oss som har läst nyheter om avsikten att köpa.

Det märkliga är att samma dag som köpet gjordes, meddelades det några timmar innan att ONO inte var till salu och att det föredrog att komma in på aktiemarknadens värld, något som i slutändan inte skulle bli Gjort.

Det stämmer, ONOs bolagsstämma godkände företagets börsintroduktion på torsdag morgon, efter att ha mottagit tre olika inköpsförslag från Vodafone, ett företag som desperat vill förvärva det fiberoptiska nätverk som behövs för att förvandla sig till den andra operatören i Spanien i fast bredband, före Orange .

För att tävla med Movistar var Vodafone tvungen att ha fiber i spanska hem, och att bygga det från grunden var något som det av tidsskäl inte kunde överväga. De kommenterar adslzone att det skulle ta fem år att nå de 7,2 miljoner bostäder som Movistar har, så inköpet av ONO var den enda lösningen.

Vi måste nu se hur denna operation påverkar avtalen mellan ONO och Movistar, även om det kommer att bli ett annat kapitel i telefonens telenovela i Spanien.