Visbit vill vara allt-i-ett för streaming i Virtual Reality

Visbit

Visbit är en ny onlineplattform som strävar efter att bli den allt-i-ett-plattformen för Virtual Reality. Efter fem månader tillgänglig i sluten beta har den här veckan tagit ytterligare ett steg framåt i sina ambitioner genom att bli tillgänglig i offentlig beta.

Visbit förväntar sig att innehållsskapare och utgivare av innehåll för Virtual Reality fokuserar på sitt uppdrag att föra berättelser till en bred publik med högkvalitativa bilder till en lägre kostnad för tid, pengar och andra ansträngningar, och når samma publik över flera plattformar med praktiskt taget ingen väntan.

För att göra detta inkluderar Visbit en portal för skapare, ett moln för Virtual Reality samt ett SDK för Virtual Reality-spelare. Dessutom fortsätter dess teknik att utvecklas så mycket att det för flera veckor sedan tillkännagavs att det har kunnat erbjuda 12K-streaming via WiFi och LTE-nätverk.För närvarande stöder dess beta-tjänst stereoskopiska videor med 360 grader upp till 6K upplösning, optimering av strömmande videoöverföringar för videor högre än 4K-upplösning under WiFi och LTE, SDK för Virtual Reality-spelare (inklusive Gear VR och Cardboard, och når fler plattformar under de kommande månaderna ), anpassningshastighet för obuffrade videor som möjliggör snabba starttider, samt avancerad Business Intelligence-analys tillsammans med värmekartor och jämförande videoprestandadata per plattform.

Från plattformen kommer de att fortsätta arbeta med sin teknik för att utvidga sina gränser tills de försöker nå den mänskliga visionen genom innehållet.