Vimeo lanserar applikationer för att njuta av innehållet på TV-skärmar

vimeotvapps

Vimeo vill också vara närvarande på TV-skärmar, vilket är logiskt med tanke på att det redan erbjuder sin innehållshyrning och inköpstjänst, och det är naturligtvis fortfarande bekvämare att njuta av dem från soffan framför TV: n än från skärmen. från datorn eller från den mobila enheten. I den meningen har den rivaliserande YouTube-plattformen precis lanserat sin applikation för Android TV och Apple TV-plattformar, även om den under de närmaste veckorna också kommer att lansera sin HTML5-applikation för Samsungs serie smarta TV-apparater under Tizen.

Dessa nya applikationer lägger till möjligheten att kunna bläddra i innehållskatalogen på begäran och köpa eller hyra densamma för visning via TV: n med Roku-enheter. Tanken är att kunna njuta av allt Vimeo-innehåll, både de som förvärvats genom on-demand-tjänsten och andra favoriter som är värd på själva plattformen, bekvämt via själva TV: n.Bland de möjligheter som de nya applikationerna erbjuder är möjligheten att följa nyheterna om skapare, kanaler och kategorier, skapa en personlig innehållslista för var och en, tillgång till katalogen över innehåll som erhållits från on-demand-tjänsten, möjligheten att fortsätta visa allt innehåll som har lämnats vid en viss tidpunkt på en annan enhet och till och med vet intressant innehåll som upprättas dagligen av Vimeo-teamet.

Vimeo påpekar att det fortfarande finns många fler saker att komma under successiva uppdateringar av applikationer för tv-apparater i syfte att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse med funktioner som de anser vara spännande.

Att vara Vimeo av de plattformar som skaparna föredrar, eftersom de också är en direkt konkurrent till YouTube, är det logiskt att det förstärker sitt erbjudande att njuta av innehållet som det är värd genom TV-skärmarna, mer nu när smarta TV-apparater tar mer hänsyn till.