Viktiga webbprojekt för fotografälskare

Fotografa

Fotografikategorin är en av de mest relevanta här på WWWhatsnew.com. Det finns hundratals projekt som föds varje år med fotografen som huvudperson, även om inte alla lyckas sticka ut eller överleva i en sådan konkurrenskraftig värld.

Vad jag tänker med denna text är att ge en kort översikt över de fotografiska nyheterna på webben och visa de mest populära och / eller praktiska alternativen som finns på Internet för oss som alltid lever med kameran i handen.

Att göra dig känd och upptäcka proffs och imponerande foton

– Flickr eller 500px: Sociala nätverk för professionella och amatörfotografer. Kvaliteten på innehållet i dessa två sociala nätverk är imponerande. Vi kan hitta riktiga klassificerade juveler, med olika typer av licenser (kom ihåg inlägget Om gratis bildbanker)

– Instagram: Det behöver lite introduktion, eftersom det är ledaren när det gäller att dela foton mellan kontakter med hjälp av mobila enheter.

För att automatiskt säkerhetskopiera foton

– My Shoe Box: Låter dig spara alla våra foton i låg upplösning (1024 pixlar bredd) gratis utan begränsning av diskutrymme eller för 5 dollar i månaden med avseende på originalstorleken.

– Dropbox eller Google Drive: Att synkronisera innehåll mellan flera datorer, samtidigt som du har en kopia av allt i molnet. Denna lösning kan vara dyr, eftersom fotografierna tar mycket plats och dessa alternativ prissätts proportionellt mot utrymmet i varje konto.

För att visa album elegant

– Google Plus: ett socialt nätverk integrerat med Google Drive som inkluderar en fotoredigerare baserad på den tidigare kända Picnik. Vi kan ladda upp de sekretessbelagda bilderna, visa dem i form av en presentation och sprida dem i specialiserade samhällen i nämnda sociala nätverk.

För att redigera foton

Det finns många och mycket bra alternativ i vår kategori av bildredigerare, även om vi kommer att markera två i den här listan:

– Aviarium: Redaktör som integreras i dussintals mobilapplikationer med ett oändligt antal alternativ i sin webbversion.

– Picmonkey: Även om den har en lång väg att jämföra med den gamla picnik (nu integrerad i Google Plus), anses den av många vara sin efterträdare. Du kan läsa mer om denna redaktör här.

Om du missade något projekt är kommentarerna öppna.