Viber tillåter oss redan att konfigurera foton och videor som ska tas bort när de har visats

viber

En av drömmarna hos alla användare av messenger-appar är att ha absolut kontroll över hur deras innehåll visas. Vi skickar text, foto och video till en person, men vi vet inte vad som händer med det innehållet efteråt, vi vet inte om vi ska hamna i en viss grupp, eller om det kommer att spridas bland tusentals människor … vi vet ingenting.

Vad många företag gör är att låta innehåll försvinna strax efter att det har skickats, och det är vad Viber gör nu: att låta videor och foton försvinna efter att mottagaren har sett dem, utan att ge det tid, i teorin, att spara det till mobil för senare distribution.Den här funktionen kallas hemliga meddelanden och gör det möjligt för användare att ange vilka foton eller videor som finns kvar i filerna i en konversation innan de skickas. Viber tillåter redan användare att radera en konversation från både sin egen telefon och mottagarnas telefoner, men nu kan vi konfigurera innehållet innan det skickas, med vetskap om att sekunderna räknas.

Vi kan till exempel skicka ett foto och konfigurera det så att det försvinner efter 1, 3, 7 eller 10 sekunder. Efter den tiden har mottagaren vet att något har skickats, men kan inte se vad. Något liknande händer med video: den försvinner efter att den bara har setts en gång.

Viber, som har 800 miljoner registrerade användare och 260 miljoner aktiva, är ett av de mest innovativa företagen, tillsammans med telegram, och lämnar WhatsApp alltid i linje, med titeln Jag är den sista som implementerar nyheter.