Viber tillåter oss redan att ha ett nummer från USA, Storbritannien eller Kanada

NumerosLocalesViber

Viber Messenger-tjänsten fortsätter att växa i fördelar. Med fokus på att Viber-användare kan ta emot kommunikation från personer som inte använder deras tjänst eller kanske inte ens har en internetanslutning, lanserar Viber sin nya tjänst genom att prenumerera på lokala nummer.

Viber-användare kan redan hyra de lokala numren de behöver genom applikationen, där den nya tjänsten faktiskt kommer med rabatt för de första 10 000 abonnenterna, som kan räkna med det antal de anställer till en kostnad av $ 1,99 per månad för livet det vanliga priset kommer att vara runt $ 4,99 per månad, med möjlighet till avbokning när som helst.

Tänk naturligtvis på att lokala nummer bara kommer att användas för att ta emot samtal och meddelanden, men utan mottagningsgränser. Vad som inte finns, kanske just nu, är möjligheten att använda dessa lokala nummer för att skicka samtal och meddelanden till andra riktiga telefonlinjer.

Tillgänglighet

Viber noterar att dess lokala nummertjänst är tillgängligt internationellt och för närvarande erbjuder lokala nummer för Storbritannien, USA och Kanada, med tanken att lägga till fler länder inom en snar framtid.

Dessutom riktar sig denna tjänst till både privatpersoner och företag. I denna mening ger Viber som exempel att en person kan kontakta en familjemedlem som har varit tvungen att flytta till ett annat land eller att ett internationellt företag kan erbjuda en lokal telefon så att de kan kontaktas av sina kunder, bland andra exempel utan behov av roaming och betala lokala priser för samtal.

Med den här versionen hindras användare som behöver ytterligare telefonnummer av någon anledning från att anställa virtuella telefonnummer via de olika tillgängliga alternativen, så länge det bara är för mottagning av kommunikation.

Hur skapar jag mitt telefonnummer i USA?

Vi måste bara öppna Viber-appen, välja Inställningar och trycka på Viber lokalt nummer. Vi bestämmer landet (till exempel USA) och till och med det lokala riktnummer som vi vill att vårt nummer ska baseras på.

Vi bekräftar att det valda telefonnumret är korrekt och vi väljer en prenumeration på numret. Som vi har kommenterat tidigare förnyas betalningen automatiskt i slutet av den perioden.

Den som ringer det här numret kan nå oss som alla andra lokala nummer, och vi kommer att få samtalet (och till och med vanliga textmeddelanden) via Viber-appen (det krävs en internetanslutning).