We tried getinstinct, to learn to play guitar online

Vi försökte getinstinct, för att lära oss spela gitarr online

Vi försökte getinstinct, för att lära oss spela gitarr online

För nästan ett år sedan visade vi dig en lista över webbplatser som hjälper dig att lära dig spela gitarr, med getinstinct (getinstinct.com) bland dem, även om det inte var öppet då.

Nu har temat utvecklats och getinstinct.com är tillgängligt på webben, vilket möjliggör gratis registrering för att starta gitarrlektioner med hjälp av nätets kraft.

För att genomföra kursen måste vi välja om vi använder en riktig gitarr och en mikrofon eller om vi väljer en virtuell gitarr. I det här fallet väljer vi det andra alternativet för att visa dig hur det fungerar.

Vi börjar med att känna till strängarna och spela den första melodin med en virtuell arm som vi rör oss med musen i riktning mot önskad sträng.

När vi går framåt kommer vi att göra övningar av olika slag, det finns en guide högst upp som hjälper oss att veta exakt vad vi gör.

Även i den första lektionen lär de oss grunderna för att använda båda händerna, och alltid håller resultatet av vår övning inom vår användarprofil.

Vi kan navigera mellan andra användares profiler och se hur de utvecklas, delta i mästerskap, markera våra favoritteman och, viktigast av allt, visa resultaten med mikrofonen och vår riktiga gitarr, med en indikator uppe till vänster:

Ett bra projekt för att få en trevligare webbplats