Verizon skulle snart förvärva Yahoo

Yahoo-logotyp

Yahoo var som bäst Internetreferensportalen, en plats där användare hittade en serie användbara tjänster under samma plattform, vilket sparar dem från att behöva använda olika oberoende tjänster.

Borta är den härliga scenen och vi kan snart se ett nytt kapitel skrivet i företagets liv. Och det är som, som Bloomberg rapporterar baserat på källor nära samtalen, som föredrar att vara anonym, Verizon Communications Inc. kan vara på väg att stänga köpeavtalet för Yahoo Inc. till priset av 5 miljarder dollar.I priset ingår Yahoos kärnverksamhet även om det enligt en källa inte skulle omfatta patent. Andra tillgångar kan också inkluderas i erbjudandet, även om detta ännu inte är klart. Om överenskommelsen nås kan meddelandet komma så snart som de närmaste dagarna. Det finns faktum att Verizon Communications Inc. förvärvade AOL till ett pris av 4,4 miljarder dollar förra året.

Dessutom är det den omständigheten att Verizon Communications Inc., att slutligen förvärva Yahoo Inc., skulle kombinera det med AOL, det är så att Marrisa Mayer för två år sedan avvisade fusionen av de två företagen (AOL-Yahoo) som föreslogs en gång av Tim Armstrong, nu en Verizon-chef.

På detta sätt kan vi vara före starten av det tredje stora Internetteknologiföretaget som ligger före i listan både Google och Facebook.