ANSÖKAN

Världens första skanner som kan skanna hela kroppen i tre dimensioner

Världens första skanner som kan skanna hela kroppen i tre dimensioner

Världens första skanner som kan skanna hela kroppen i tre dimensioner

Så småningom börjar vårdsektorn också dra nytta av teknikens utveckling. Det är en logisk utveckling, eftersom det verkliga syftet med tekniska innovationer är att underlätta människors liv.

I den meningen kan en enkel skanner betyda skillnaden mellan liv och död. Av denna anledning kommer vi idag att berätta för dig att världens första medicinska skanner som kan fånga hela kroppsbilden samtidigt; något som kan rädda många människors liv.

3D skanna hela kroppen samtidigt på en sekund

Denna nya enhet har skapats av Simon Cherry och Ramsey Badawi, forskare från University of California, som rapporterats på deras webbplats. United Imaging Healthcare (UIH) har också samarbetat, som kommer att tillverka enheterna för vårdmarknaden.

UTFORSKARE, som skannern har kallats, kombinerar positronemissionstomografi (PET) med en röntgenscanner. Systemet lyckas ta bilder av hela kroppen samtidigt och på bara en sekund. Det finns för närvarande ingen enhet som kan erhålla EXPLORER-datanivån hos en människa.

Skaparna av EXPLORER tror att deras system kommer att ha otaliga applikationer; från att förbättra diagnostik till att fördjupa sig i nya terapier och följa sjukdomar mer detaljerat.

40 gånger snabbare och mindre radioaktivt

Den nya enheten erbjuder PET-skanningar med en mycket högre kvalitet än någon annan befintlig enhet. I den meningen, EXPLORER skannar upp till 40 gånger snabbare än nuvarande PET och uppnår en diagnos av hela kroppen på 20 eller 30 sekunder.

Den här skannern har brutit alla scheman; dock bör dess hastighet inte bara markeras. 40 gånger mindre radioaktivt än vanliga husdjur. Således öppnar ett nytt stadium i medicin för möjligheten att upprepa flera studier på samma person. Strålningsdos är en särskilt relevant aspekt i anordningar av denna typ.

Cherry kommenterar att bildkvalitet, tid och strålning beror på användningen; men i alla fall kommer den att skanna bättre, snabbare och med mindre strålning.

Första bilder gjorda med EXPLORER

De första bilderna på människor som tagits med skannern kommer att visas den 24 november i Chicago (USA) under mötet med Radiologiska samhället i Nordamerika.

För första gången kommer en skanner att kunna bedöma vad som händer alls organ och vävnader samtidigt. Att mäta i realtid hur kroppen absorberar glukos eller beräknar blodflödet är några av exemplen på vad den kan.

Teknik och hälsa måste gå hand i hand

Cherry och Badawi funderade redan på att skapa en helkroppsskanner för 13 år sedan; Men deras idé kunde inte genomföras förrän 2011, då de fick bidrag från National Cancer Institute i USA. 2015 fick de ett ännu större bidrag tack vare UIH, som gjorde det möjligt för dem att bygga den första EXPLOREREN. Experter hoppas kunna börja forska med patienter från juni 2019.

Födelsen av EXPLORER visar att investeringar i hälsoteknik kan leda till stora fördelar för människor. Som många skulle säga kommer det att bli billigt. Stater bör ta ett exempel på projekt som detta och börja satsa på utvecklingen av en hälsosektor från vilken livet för miljarder människor beror.

Utvalt foto: EXPLORER

Botón volver arriba

Bloqueo de anuncios detectado

Debe eliminar el BLOQUEADOR DE ANUNCIOS para continuar usando nuestro sitio web GRACIAS