Världen är gjord av linjer, och detta Chrome-experiment bevisar det

mapas

I GoogleDevelopers har de delat en riktigt imponerande ny resurs, en webbplats där vi kan få bilder av Google Earth från linjer ritade på skärmen.

Tillgängligt på lines.chromeexperiments.com, det är ett experiment som erbjuder möjligheten att rita en linje och omedelbart få en bild som fångats av satellit där linjen visas som en kontur av något: en väg, en flod, en gräns som skapats av människan … om linjen visas, precis som vi har ritat den, visas bilden på skärmen med information om motsvarande område.

Det finns ett ännu mer överraskande sätt att använda: vi drar musen hela tiden utan att göra en enda rad, bara flyttar markören från ena sidan till den andra, och applikationen visar bilderna som anpassar sig till dessa rörelser, vilket skapar en liknande mosaik den som kan ses på bilden ovan.

Google har skapat detta projekt i syfte att visa världen kraften i Google Earth API och dess svarshastighet. Den kan få ett spår som inmatning och returnera en bild bland de många miljoner som är lagrade på dess plattform, och lyda det sätt vi anger.

Applikationer i framtiden kan vara intressanta, som att leta efter områden som svarar på en typisk kontur av miljöförstöring, till exempel något mycket typiskt i stora djungler.