Varför startar min mobil om sig själv?

omstart

Mobiltelefoner skadas med tiden och problem kan uppstå vid ständig användning. Det är viktigt att notera att problem kan dyka upp från en dag till en annan, liksom en konstant omstart av en mobil. Det här problemet uppstår när processen för att ladda operativsystemet går fel och måste starta igen, på detta sätt slutar det aldrig och därför kan mobilen inte slås på. Sanningen är att det finns många anledningar till varför problemet uppstår och vi kommer inte att kunna säga exakt varför det händer. En av dem kan vara att i en systemuppdatering gick något fel och installationsfilen kunde inte laddas korrekt. Ibland kan det vara användarens fel när han har bootloader olåst eller för att ha en anpassad återställning installerad. Och slutligen kan det hända när den interna lagringen är skadad. Problemet kan faktiskt finnas på vår telefon i flera månader utan att vi märker det.

Hur kan du åtgärda omstartsproblemet ensam?

Vi måste vara medvetna om att mobilen inte döms till döden och det är mycket troligt att den kommer att fungera ordentligt igen. Men under processen måste vi offra en del data som vi har lagrat.

Säkert läge

Alla Android har en Säkert läge där endast de väsentliga filerna laddas så att mobilen kan utföra grundläggande funktioner. Det finns flera sätt att starta mobilen i det här läget och vi visar dig för att se om det löser omstartsproblemet.

  • Vi måste sätta på telefonen och när tillverkarens logotyp visas måste vi trycka på volym ned-knappen. Det är värt att nämna att i vissa Motorola-mobiler måste vi hålla de två volymknapparna intryckta samtidigt under hela bagageutrymmet. Och i gamla Samsung-telefoner måste vi trycka på menykapacitivknappen medan terminalen startar.

Fabriksåterställning

Det är möjligt att återställa fabriksmobilen även om den inte alls kan startas genom att starta i säkert läge. Vi kan utföra processen från inställningarna för vår mobil i avsnittet Säkerhetskopiering och sedan väljer vi Fabriksåterställning av data. I motsatt fall att vår mobil inte slås helt på kan vi göra en Hård återställning För att komma in i återställningsläget måste vi slå på mobilen genom att hålla ned strömknappen och den av minska volymen. Det är värt att nämna att på vissa telefoner måste du trycka på volym upp-knappen istället för volym ned-knappen. En gång i återställningsläget ser vi ett alternativ som heter Torka av data och cache och i nästa fönster som visas måste vi välja Återställ systeminställningen. I slutet av processen kommer terminalen att återställas till fabriksvenen och allt lagrat raderas.

Använd en anpassad ROM

För användare som är mer bekanta med sin mobil har vi ett mycket enkelt trick där vi måste installera en anpassad ROM. Det bör noteras att vi måste ha ROM redan i vår mobil eller hitta ett sätt för återhämtning för att tillåta det. Men först måste vi se till att ROM-enheten är kompatibel med vår mobil och vi måste följa stegen till punkt och pricka för att göra ändringen tillfredsställande. Innan du börjar blinka rekommenderas det Torka av cachen, Torka av dalvik / ART-cache, Rensa data och Torka av systemet För att vår installation ska kunna rengöras och lyckas rekommenderar vi logiskt nog att vi går till en teknisk tjänst om något steg eller trick inte har fungerat för dig. Vi kommer ihåg att det är bättre att lämna allt i händerna på en expert innan du fattar beslutet att byta ut smarttelefonen. Det är värt att nämna att vissa enheter har en förlängd garantiperiod som kan hjälpa dig och så kommer du inte att betala någonting.