Varför Google Images Free Images inte alltid är gratis

google imágenes

När vi pratar om gratis bilder, Creative Commons bildbanker, offentliga fotografier och andra nämner vi ofta specialiserade sökmotorer, fotografbloggar och andra resurser som spenderar 100% av sin tid på att filtrera innehåll för att erbjuda det som är gratis. Det händer inte med Google Bilder.

Ganska ofta, efter att ha släppt sökmotorer som de i listan, eller webbplatser som är specialiserade på publicering av public domain-bilder, som dessa, visas kommentarer som indikerar att filtrering med Google Images är enklare och du får mer variation, men det är viktigt att notera : Google behöver inte identifiera om en viss bild har en licens eller någon annan, eftersom den inte söker efter bildens ursprung, inte kontaktar fotografen, utan bara vet vad den säger på webbplatsen där du hittade bilden.

Detta innebär att om en blogg får en upphovsrättsskyddad bild och publicerar den på sin blogg utan tillstånd, riskerar att betala böter i domstol, indikerar den på nämnda blogg att bilden är Creative Commons (eller att allt innehåll i bloggen har en sådan licens) , bedrar Google, som anger att nämnda fotografi är Creative Commons utan att vara sant.

Google gör det tydligt i förklaringen till sin fotosökmotor, men det gör det med anteckningar som få läser. Miljontals människor runt om i världen fortsätter att använda Googles bildsökmotor för att hitta innehåll att använda för att illustrera artiklar, verk och material av alla slag, bilder markerade med en licens som inte var den som fotografen ursprungligen angav, och som kan ge mer problem än lösningar.

I kategorin Banco de Imgenes publicerar vi ofta resurser som hjälper dig att hitta bilder med rätt licens för att skapa både personliga och kommersiella verk, så det är bättre att glömma när du söker efter Google-foton och tänka två gånger innan du kopierar och klistrar in allt som visas.