ANSÖKAN

Valentina Tereshkova, den första kvinnliga astronauten

Valentina Tereshkova, den första kvinnliga astronauten

Valentina Tereshkova, den första kvinnliga astronauten

Vem ville inte vara astronaut som barn hade han ingen barndom.

Eller ja, kanske gör jag det, men sanningen är att det att se utrymmet i första person är drömmen för många barn och också många vuxna. Tyvärr, även om det normaliseras så småningom, var det för några decennier sedan en önskan helt ouppnåelig för en tjej, oavsett hur väl förberedd hon skulle vara i framtiden.

Det var dock inte ett hinder för Valentina Tereshkova, en kvinna som visste mycket väl hur man hävdar sig för att sätta huvudet i det som hittills var en värld som helt outforskades av det kvinnliga könet.

Valentina Tereshkovas biografi

Valentina föddes i 1937, i då Sovjetunionen. Dotter en traktorförare och en textilarbetare, den unga kvinnan hade inte lätt att ha råd med en karriär, så så snart hon lämnade skolan gick hon till jobbet i en däckfabrik, eftersom han kombinerade med sin förkärlek för fallskärmshoppning.

Kanske på grund av denna kärlek till fallet till tomheten började hon känna sig väldigt lockad till allt som rör rymdresor, så efter att ha klarat en serie tester, i 1962 kunde komma åt Kvinnlig kropp av kosmonauter, bredvid Tatiana Kuznetsova, Irina Soloviova, Zhanna Yrkina och Valentina Ponomariova.

Valentina Tereshkova, från däcktillverkare till astronaut och politiker

valentina-tereshkova-politica

Ett år senare, med tjugo-sex år gamla, unga Valentina uppnådde sin dröm om att resa till rymden ombord på Vostok 6. Men den övervakande designern av uppdraget, Sergui Koroliov,Han var inte nöjd med sitt beteende, så han nekades att ta kontrollerna och fick inte heller upprepa prestationen.

Å andra sidan skickades ingen av de andra kosmonauterna ut i rymden och faktiskt ingen annan kvinna gjorde det förrän nitton år senare.

Inför hennes påstådda misslyckande gav Tereshkova inte upp och gick för att studera påZhukovsk Area Force Academyvar tog jag examen som rymdtekniker 1969; Doktorsexamen åtta år senare, 1977.

Samtidigt blev han intresserad av politik och blev en del av Kommunistpartiets centralkommitté från 1969 till 1991.

Dessutom har hon alltid varit en trogen förespråkare för kvinnors rättigheter, arbete som han fick Simba-utmärkelsen 1982.

Och sanningen är att allt detta inte är för mindre. Tack vare henne och många andra har världen gradvis insett att det inte finns något som en kvinna inte kan göra. Det viktiga för att nå våra mål är att arbeta med det, vårt kön är det minsta av det.

Botón volver arriba

Bloqueo de anuncios detectado

Debe eliminar el BLOQUEADOR DE ANUNCIOS para continuar usando nuestro sitio web GRACIAS