Vad har Dropbox som Google Drive inte har

Vad har Dropbox som Google Drive inte har

Med utseendet på Google Drive gör många redan konton för att se om det är värt att överge den klassiska Dropbox för den här tjänsten. Det är sant att Google Drive erbjuder mer utrymme till lägre pris, men kommer miljoner människor att migrera just för det?

Vad är det med Dropbox som gör den så speciell?

– Det har miljontals användare runt om i världen som har synkroniserat kataloger på sina datorer med familj, vänner och medarbetare, användare som alltid är ovilliga att ändra något som fungerar. – Det beror inte på att ha ett Gmail-konto, det kan användas med alla e-postmeddelanden. – Du har en klient som låter dig enkelt dela kataloger och få en offentlig länk för varje sparad fil.

– Det innehåller ett program för Linux med funktioner som liknar dem som erbjuds i Windows och Mac – Det finns inga andra mer kompletta (och komplexa) plattformar att dela filer med, vilket i slutändan blir en mer lämplig lösning för dem som inte vill använder Google Dokument och de föredrar att fortsätta med sitt liv offline.

Både stationära klienter och mobilkunder på Google Drive måste fortfarande förbättra mycket för att påskynda sättet att dela innehåll, något som jag inte tror kommer att kosta mycket arbete för ett företag som Google. Vi måste satsa på enkelhet, vilket är det som har gjort Dropbox till ledande på denna marknad, vilket möjliggör fler funktioner för dem med mer digital kultur, men utan att glömma att det finns miljoner Dropbox-användare som inte vet exakt hur det fungerar (bara De vet att sätta vissa filer i en katalog magiskt på andra människors datorer).

Google kan konkurrera med tillgängligt utrymme, med pris, med en oklanderlig webbplattform som underlättar lagarbete, med en enorm integration mellan flera allmänt använda tjänster runt om i världen … men Dropbox är väldigt lätt att använda, det har en gigantisk gemenskap och tusentals applikationer som använd den varje dag, tre hårda pelare för att kollapsa.