Vad gör jag om mina bilder blir stulna online eller kopieras olagligt? [Infografí­a]

fotografos

Att ta bilder och dela dem online är så enkelt som det är för de samvetslösa, eller helt enkelt inte känner till ämnet, modifierar eller använder dem utan tillstånd, även för vinst, vilket påverkar konstnärens inkomst så mycket att han säkert tillbringade mycket tid på att studera för sina resultat. av hög kvalitet – liksom för sitt rykte.

Tja, folket i WhoIsHostingThis Den har förberett en ny infografik som lyfter fram relevanta fakta om klagomålskanalerna i liknande scenarier, det vill säga när man tror att äganderätten till fotografiskt innehåll kränks. Där förklarar de sådana intressanta ämnen som att bilderna får copyright automatiskt, så snart de tas, och att även en enkel upplaga bryter mot respektive lag.

Praktiskt listas också med 7 sätt att ta så fort det händer: kontakta eventuella gärningsmän, skicka en faktura till dem, hyra juridisk hjälp, … eller lämna, gör ingenting. Varje punkt utvecklas med statistik, detaljerade förklaringar, fördelar när man väljer dem, små exempel och några ytterligare procedurer att tänka på när man funderar på att genomföra dem.

Kort sagt, infografiken är specifik även i titeln: Fotografer, här är vad du ska göra om dina foton blir stulna; Naturligtvis tjänar det inte bara proffs utan också de som manipulerar den här typen av innehåll och vill göra det på rätt sätt: