Vad gör jag om min mobil inte laddas?

batería móvil

Numera har mobiler blivit ett mycket användbart element för oss. Så att dess konstanta, långvariga användning skapar problem med batteriet. Detta är en av de vanligaste problemen som mobilerna vanligtvis är närvarande. När som helst slutar batteriet att ladda, som vanligt, och detta kan orsakas av flera orsaker. Det är möjligt att lösningen är att byta laddare, men om det visar sig att vår laddare fungerar korrekt kan det vara ett programvaruproblem. Även innan vi går före fakta kommer vi att prata om några enkla rekommendationer och lösningar som vi kan omsätta i praktiken om vår mobil inte laddas.

Kontrollera laddningskabeln

Först och främst måste vi se till att USB-kabel av vår mobil, den som vi ansluter till strömmen, finns i gott skick. Detta är vanligtvis laddarkomponenten mer benägna att skada. Eftersom vi rullar upp eller fäller det, vilket påverkar dess långsiktiga funktion. Vi kan kontrollera om detta slutade fungera om mobilen börjar ladda igen när du använder en annan USB-kabel.

Kontrollera adaptern

Om vi ​​redan bekräftar att problemet inte är vår kabel måste vi gå vidare och kontrollera adaptern. Dessa slutar vanligtvis att fungera på grund av överhettning eller högspänning. Kanske har vår adapter en bränd intern kabel eller det är möjligt att USB-anslutningen är trasig. Om mobilen börjar ladda när vi ansluter USB-kabeln till en annan adapter eller till en dator betyder det att adaptern har skadats.

Kontrollera laddningsporten

Detta är en annan av de element som, på grund av damm eller misslyckade försök att ansluta kabeln upp och ner, kan orsaka problem. Den konstanta användningen som vi ger till mobiltelefonen medan den laddas gör att laddningsporten rör sig och misslyckas med att komma i kontakt med laddaren. om den är avtagbar). Sedan med något mycket fint, som en stift, lägger vi den i porten för att räta ut den. Det bör nämnas att vi måste vara mycket försiktiga med detta förfarande eftersom vi kan orsaka irreparabel skada. Sedan sätter vi i batteriet och kontrollerar hur mobilen fungerar.

Kontrollera pluggarna

Vad händer om problemet inte ligger i mobilen eller i laddaren? Kan vara ett fel i kontakten där vi brukade ladda mobilen. Vi måste kontrollera att vår laddare fungerar i ett annat uttag. Om vår mobiltelefon börjar ladda igen genom att byta strömkälla är det dags att ta ut kontakten.

Kontrollera batteriets skick

Efter att ha verifierat ovanstående punkter är det som följer bedöma batteriets tillstånd. Batteriet kan ta slut och mobilen laddas inte. Om det här är utbuktande eller läcker vätskor, indikerar att vårt batteri har skadats. Om batteriet inte kan tas ut är det bäst att vi tar det till teknisk service.

Kontrollera operativsystemet

Om vi ​​redan har verifierat att felet inte finns i de element som beskrivs ovan, tyder allt på att det beror på ett problem med programvaran. Det första är kontrollera applikationer som förbrukar mycket energi, så vi måste se över konsumtionen av var och en. En annan möjlig orsak kan vara en senaste programuppdatering. I dessa fall är det bekvämt att avinstallera de applikationer som vi inte använder och spenderar för mycket energi. I de flesta fall om den nya uppdateringen är väldigt tung för vår mobil, det mest praktiska är det Låt oss återställa vår mobiltelefon till fabriksläge, tidigare gjort en säkerhetskopia av informationen. Det här är de lösningar som vi måste genomföra om vår mobil har slutat ladda, men om ingen av dem fungerar måste vi gå till den tekniska tjänsten.

Översta bilden av insättningsbilder