Utbildningsresurser för musik

msica

Idag utökar vi listan över pedagogiska projekt för att prata om musik. Det finns många resurser om detta ämne som finns på Internet, och den här gången har vi koncentrerat oss på de som finns på vårt språk:

– I Educatina har de ett brett urval av videor om musik. Idag har 30 nya videor laddats upp om ämnet, där det börjar med att förklara hur instrumenten i en klassisk orkester låter, några övningar ges och några musikaliska definitioner förklaras som vad som är prickning och ligatur.

– Musikspel och aktiviteter som anges av Kanarieöarnas regerings webbplats. Vi hittar animationer och små spel relaterade till ljudigenkänning, musikminne, rytmtest, etc.

– På portalen till det spanska utbildningsministeriet, i avsnittet Tic-resurser, finns en lista med resurser med länkar och enheter om instrumentalmusik. De ger också tillgång till nyheter och erfarenheter om ämnet, vilket hjälper lärarna som förbereder lektionerna.

– Utbildnings- och kulturministern håller en sida med länkar i musikens musikhörn. Det finns dussintals länkar om de mest olika ämnena: Inspelaren, ljudet och dess kvaliteter, perioder av musikhistorien, musikaliska språket och en lång etcetera.

– Bilbao Musika har ett brett urval av nyheter, videor och resurser speciellt tillägnad detta ämne. Det mesta av materialet vi kan hitta här är inriktat på att lära sig ett specifikt instrument.

Och slutligen påminner jag dig om listan över webbplatser som skapats för dem som vill lära sig gitarr, där vi kommenterar så mycket getinstinc som andra mindre välkända alternativ.

Bild: Musikalisk silhuett, från shutterstock.com