USA anklagar kinesiska drontillverkare för spionage

Alerta de Estados Unidos

Huawei har en 90-dagars vapenvila, men USA: s regering fortsätter i sin uppgift att fånga upp hot mot det amerikanska territoriet. Och följande är kinesiska drönare. Som nämnts på CNN utfärdade USA: s inrikesdepartement en varning, som nämner att kinesiskt tillverkade drönare är misstänkta för spionage, eftersom de kan användas för att filtrera data på konfidentiella flygningar. Med hänvisning till oro över tekniker som används för spionering av amerikanska data nämner varningen:

Dessa farhågor gäller lika kraftigt för vissa kinesiskt anslutna enheter (obemannade flygplanssystem) som kan samla in och överföra potentiellt avslöjande uppgifter om dess verksamhet och de människor och enheter som driver dem, eftersom Kina påtvingar sina medborgare skyldigheter ovanligt stränga för att stödja nationell underrättelse. aktiviteter

Denna process följer samma dynamik som vi såg med Huawei. De nämner ingen specifik tillverkare, men vi vet redan vem som är i hårkorset. DJI är tillverkare av de flesta drönare som används i Kanada och USA och leder marknaden.

DJI svarar på den amerikanska regeringen

DJI släppte ett uttalande med hänvisning till uttalanden från Department of Homeland Security som nämner att kunder har fullständig kontroll över hur data samlas in eller lagras. Och att samma amerikanska företag såväl som regeringen har verifierat säkerheten för den teknik de använder.

För statliga och kritiska infrastrukturkunder som kräver ytterligare garantier, tillhandahåller vi drönare som inte överför data till DJI eller över Internet, och våra kunder kan vidta alla de försiktighetsåtgärder som rekommenderas av DHS.

Dessutom nämner de att USA. har lagt så mycket förtroende för drönarnas teknik att de utför aktiviteter av yttersta vikt:

Varje dag, amerikanska företag, snabbinsatsgrupper och amerikanska myndigheter De litar på DJI-drönare för att rädda liv, främja arbetstagarnas säkerhet och stödja viktiga operationer, och vi tar det ansvaret på största allvar.