Upptäck en mystisk signal från en solliknande stjärna

En av de stora drömmarna som varje astronom strävar efter är att hitta något sammanhängande tecken på utomjordiskt liv.

Genom historien har det skett några glimtar av denna typ av främmande prover, som den WOW-signal, upptäckt av teleskopet Stort öra i 1977; men, på samma sätt som detta, slutar alla att ge efter för oförmåga att reproducera dem.

Detta hindrar inte allmänheten från att fortsätta att komma upp varje gång en ny dyker upp. mystisk signal från rymden, som den som nyligen hittats med hjälp avRATAN-600 radioteleskop, beläget i Ryssland och inramat inom uppsättningen teleskop SETI, tillägnad sök efter utomjordisk intelligens.

Den mystiska signalen från rymden som har fått astronomers uppmärksamhet

Det var för ett år sedan när ett team av astronomer leddes av italienaren Claudio Maccone, blev förvånad över att se det RATAN-600 hade upptäckt en nyfiken signal från HD164595, en stjärna belägen vid 95 ljusår, i Hercules konstellation.

Detta resultat är av stort intresse främst på grund av två orsaker:

  • Eftersom signalen 27 centimeter våglängd och 11 Giga Hertz frekvens, det måste vara mycket kraftfullt att ha nått oss från så långt borta. Faktum är att forskare uppskattar att, om de bara skickas i en riktning, 50 biljoner watt effekt, en siffra som skulle öka mycket mer om signalen hade lanserats i alla riktningar.
  • Eftersom stjärnans egenskaper HD164595 de är mycket liknar vår Suns, både i temperatur, sammansättning och ålder; så om det finns i din närhet små steniga planeter som inte kan detekteras av teleskop, skulle det inte vara orimligt att tänka på möjligheten att det finns liv.

Det är fortfarande tidigt att starta klockorna under flygning

Så spännande som detta har varit för beslutsfattarna, är det för tidigt att försöka hitta hastiga slutsatser.

Det har faktiskt inte ens publicerats utöver en personlig blogg om astronomi och Maccones uttalanden till Business Insider.

För att kunna ge vikt, var nödvändig reproducera upptäckten, så SETI-astronomer de planerar att försöka igen nästa måndag.

Hur som helst, varnar de redan att RATAN-600 har inte förmågan att upptäcka exakt signalens ursprung, så det kan bara bekräftas att det finns i i närheten av den citerade stjärnan, men inte att detta är exakt.

Å andra sidan SETI-kommittén de nästa september 27 för att diskutera frågan i 67 Internationella astronomiska kongressen från Mexiko, så kanske då kommer vi att få ny information om de olika teorierna om detta rymdsignal vilket oundvikligen leder oss till sol med andra nya och avlägsna världar, hur osannolikt det än är.