Undermyfork, en app för att kontrollera dieten för diabetiker

undermyfork

De med diabetes måste ha en ganska välkontrollerad diet för att inte missbruka socker, samtidigt som de måste använda lämplig medicin för att ha tillräcklig insulinnivå.

För att få det, ingenting som erfarenhet, även om det är sant att det finns recept sidor som ger rekommendationer för mat med lite socker. Idag kommer vi att prata om en app, inte en sida, speciellt utformad för ämnet.

Detta är Undermyfork, en applikation i ursprungsläget, endast för iOS, som vill hjälpa alla som har denna sjukdom, analysera rätter som vi laddar upp medan vi specificerar mängden socker de innehåller.

Appen kombinerar sensordata från CGM (kontinuerlig glukosövervakning) med foton av måltider för att förstå varje användares personliga blodsockermönster och lära sig vilka livsmedel som är säkra och osäkra för var och en. Det vill säga det analyserar bilderna som vi skickar till appen för att säga om de är säkra eller inte.

Det stämmer, det vill vara en blodsockerspårande matdagbok för personer med diabetes. Vi måste bara lägga till matfoton och se hur blodsockernivån förändras.

Undermyfork-appen visar våra måltider i ett blodsockerdiagram och hjälper till att upptäcka hur vissa livsmedel påverkar blodsockernivån. Appen synkroniserar automatiskt Apple Health-mätaravläsningar från olika typer av mätare: Abbott FreeStyle Libre (med MiaoMiao eller BluCon), Accu-Chek Aviva Connect, Accu-Chek Guide, Accu-Chek Performa Connect och många andra.

Det är anledningen till att det för närvarande endast är tillgängligt för iOS, eftersom det beror på mätarna som är anslutna till Apple Health för att kunna spåra det korrekt. Logiskt, ju mer vi använder appen, desto mer lär vi oss själva och får mycket information om sockret som varje fotograferad maträtt ger.