Twitter överväger förvärvet av SoundCloud

Twitter överväger förvärvet av SoundCloud

Twitter är ett annat teknikföretag som inte slänger in handduken när det gäller att ta med nya tjänster till sina användare, särskilt när tidigare försök misslyckades. Vi läser om och kodar att mikrobloggtjänstföretaget skulle överväga förvärvet av SoundCloud-ljudfilhanteringsplattformen, baserat på personer nära båda företagen. Ingen av dem ville kommentera det.

Re / code påpekar att om Twitter fortsätter med SoundCloud-köpeavtalet kan det bli det dyraste förvärvet hittills, eftersom SoundCloud, som tidigare i år tillkännagav en finansieringsrunda på 60 miljoner dollar, värderas till cirka 700 miljoner dollar . Förra hösten förvärvade Twitter mobilannonsföretaget MoPub till ett värde av mer än 300 miljoner dollar.

Vid denna tidpunkt finns det ett antal aspekter att ta hänsyn till, till exempel det faktum att om SoundCloud så småningom förvärvades av Twitter, skulle etiketterna själva pressa SoundCloud att nå distributionsavtal med dem, en aspekt som för närvarande inte är den har, Eftersom ljudet själva normalt laddas upp av sina egna författare finns det också andra ljudfiler som laddas upp av tredje part utan tillstånd från samma ägare. Det faktum att SoundCloud inte är licensierat var en utlösare för Twitter att inte införliva det i deras musikapplikation.

Det finns också det faktum att SoundCloud är den tjänst som mest används av Twitter-användare själva när det gäller att dela musik i förhållande till andra musiktjänster, enligt en undersökning. En annan aspekt är reklamaspekten, där investerarna själva, besvikna över tillväxtsiffrorna sedan lanseringen av Twitter på aktiemarknaden, anser att omfattningen av meddelandena och tillkännagivandena bör gå utöver själva Twitter-tjänsten, även om sanningen redan är SoundCloud har egna integrerade annonser och betalningsalternativ för avancerade användare.

Mot denna bakgrund kommer vi att se om Twitter äntligen når ett förvärvsavtal. Union Square Ventures, en av de tidigaste investerarna på Twitter, som har en andel i den, är också en investerare i SoundCloud. Och dessutom är styrelseledamoten på Twitter Peter Chernin också en investerare i SoundCloud genom sin Chernin-grupp. Så det finns band mellan båda företagen.

Uppdatering 05/20: Samma källor har rapporterat att avtalet har avslutats utan resultat. Twitter köper inte Soundcloud.