Twitter minskar antalet konton du kan följa per dag

Twitter

Twitter implementerar en ny policy för att undvika skräppostkonton på plattformen.

Twitter har försökt täcka olika fronter för att utrota trakasserier och skräppost, även om åtgärderna inte alltid har lett till det förväntade resultatet. Efter samma dynamik riktar de nu sina ansträngningar direkt till orsaken till problemet, de konton som skapas för att generera skräppost och följer automatiskt så många användare som möjligt.

För att begränsa den dynamik de använder, meddelade Twitter en förändring av antalet konton som kan spåras per dag och tar gränsen från 1000 till 400. Detta är vad Twitter kallar Gräns ​​för spårningsteknik, vilket inte påverkar antalet användare som kan följas, men styr takten (följ många konton på kort tid) som genomförs, eftersom det kan vara ett tydligt tecken på skräppost.

Även om det är en avsevärd minskning är det fortfarande ett absurt belopp, eftersom alla som skapar ett legitimt konto tvångsmässigt följer båda användarna samtidigt. Även om det naturligtvis finns undantag. Och den här nya dynamiken påverkar inte verifierade konton, eftersom dess gräns fortsätter att vara 1000 dagliga konton.

När ett konto når denna gräns kommer Twitter att utlösa ett felmeddelande och användaren måste vänta motsvarande tid för att kunna följa andra användare. Den här nya åtgärden kombineras med andra serier av mätvärden som Twitter kontrollerar, till exempel, följa rotation (följ och sluta följa), automatiserad spårning, bland andra.

Även om du inte avskräcker spammare att fortsätta försöka kamouflera sig själva på Twitter, kommer det att göra din väg svårare.