Twitter kommer att sända rutten för den olympiska facklan via Periscope

antorcha

OS närmar sig @ Rio2016, och medan Brasilien försöker övervinna sin politiska kris (det kan hända att presidenten utvisas innan evenemanget till och med börjar) fortsätter hon att kämpa mot Zika-myggen, springer för att avsluta arbetet, håller kriminella på vik.

Slående och tänker fortfarande på något sätt att rengöra vattnet där tävlingarna kommer att hållas, på Twitter meddelar de överföringen av fackelleden.

Förutom att visa steg för steg i @OlympicFlame-kontot, har de skapat en kanal i Periscope som gör att du kan se livevideor med hela rutten, från Grekland till Brasilien, samt innehåll på Vine perfekt att dela det på sociala nätverk.

I kontot är det redan möjligt att se foton, vinstockar, periskop … information av alla slag som kommer att publiceras för att se hur olika idrottare och volontärer bär facklan genom Grekland, anländer till Schweiz och hamnar i Brasilien, där de fortfarande kommer att ha en bra resa i väntan.

En stor satsning av Twitter, som för första gången kunde visa sin fulla potential i ett OS, sedan den för fyra år sedan inte hade, långt ifrån, de resurser den har idag, främst vad som hänvisar till videoöverföring.