Twitter kommer att börja betala hackare som upptäcker problem i deras tjänst

Twitter kommer att börja betala hackare som upptäcker problem i deras tjänst

Twitter har precis presenterat sitt bug hunter-program på hackerone.com/twitter, tack vare vilket det är möjligt att tjäna pengar genom att identifiera säkerhetsproblem i din tjänst.

Målet är att låta eventuella fel identifieras innan de som inte tänker göra det, varför de börjar med ett program vars minimibelöning är $ 140.

Med detta projekt vill de upptäcka problem både i webbversionen av Twitter och i mobilversionerna, liksom hos företagets kunder, som Tweetdeck. Som vi ser på webbplatsen har de redan lyckats upptäcka 46 fel och har betalat 44 personer.

Det finns många företag som utför denna typ av arbete (bland annat Facebook, Microsoft och Google), projekt som hjälper till att få ett alltmer säkert system, även om vi alla vet att 100% säkert finns ingenting.

Det viktiga, i det jag ser att lite investeras, är att vägleda användarna ordentligt. De flesta har inte grundläggande kunskaper om internetsäkerhet, de vet inte att lösenordet 123456 är en öppen dörr, de vet inte vad de kan eller inte kan säga till en förmodad teknisk support, de skapar inte starka lösenord eftersom de inte vet vad det är. att … det saknas kunskap, och det är plattformarna som ansvarar för att på ett enkelt och trevligt sätt sprida experter och lekmän i frågan, grunderna för att ha säkra konton.