Twitter kommer att bekämpa spridningen av valinformation med en ny funktion

Twitter-elecciones

Med tanke på de valprocesser som kommer att äga rum under de kommande månaderna i olika delar av världen vidtas åtgärder från de viktigaste sociala plattformarna för att förhindra spridning av vilseledande information som förhindrar fri utövande av rösträtt.

Idag har Twitter delat de ytterligare åtgärder som det kommer att sätta i drift, och att de går med i deltagandepolitiken och verktygen som de har för att begränsa vilseledande information inom sin plattform.

I detta avseende påpekar han att han kommer att lansera en ny funktion som gör det möjligt för användare att rapportera om de tweets som de anser vara vilseledande för de kommande valutnämnandena, en funktion som kommer att tas i drift i Indien från och med nästa april 25 och i Europeiska unionen från och med den 29 april med tanke på nästa val till Europaparlamentet.

För att undvika vilseledande tweets i de kommande valprocesserna

Personligen är jag förvånad över att de saknar valutnämningen i Spanien, vars kallelse till omröstningarna kommer att äga rum söndag den 28 april. I detta avseende har Facebook tagit hänsyn till nästa valutnämning i Spanien och stängt flera sidor som hanteras av tre ultra-höger nätverk på begäran av Avaaz-organisationen.

I vilket fall som helst kommer Twitter-användare att kunna rapportera vilseledande tweets för det kommande valet både från skrivbordsversionen av Twitter och via sina mobilapplikationer, där de kan rapportera om att varje tweet är vilseledande för att rösta, kunna motivera situationen. som bäst identifierar bedrägeriet som det motsvarar.

I detta avseende kan de rapportera tweets som erbjuder vilseledande information om hur man genomför röstning eller registrering för att rösta, om vilseledande information om kraven för att gå till omröstning, liksom vilseledande uttalanden om röstlokaler, datum och tider som fastställts för att kunna att sätta valurnorna i valurnan.

Från Twitter har man också tagit hänsyn till de eventuella fel som kan göras vid granskning av vilseledande tweets, så den nya funktionen har också en överklagandeprocess.